Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Qualcomm potvrdio prvi mobitel sa Snapdragonom 820

Qualcomm potvrdio prvi mobitel sa Snapdragonom 820

Qualcomm je na sajmu CES koji se održava u Las Vegasu potvrdio da će prvi pametni telefon s čipsetom Snapdragon 820 biti, pomalo neočekivano, LeTV Le Max Pro! Kad uzmemo u obzir da je LeTV jedna mlada kineska tvrtka u usponu, Qualcommova odluka da njih odabere za promociju (ne zaboravimo ogromnu reklamu za LeTV) dolazi kao naručena. Naravno, Amerikanci očito vide veliki potencijal u LeTV-u.

letv-le-max-pro

Osim povratka vlastitim Kyro jezgrama (4 × 2,2 GHz) i novoga grafičkog čipa Adreno 530, Snapdragon 820 podržava i WiFi 802.11ad, a LeTV Le Max Pro će iskoristiti još jednu blagodat ovog izuzetno moćnog i sposobnog čipseta – ultrazvučnu tehnologiju za prepoznavanje otisaka prstiju.

Uz “standardni” Snapdragon 820, dolazi i S820Am namijenjen automobilskoj industriji. Sposoban je pratiti vozačeve pokrete pomoću senzora i kamera, prikazivati sliku na 4K zaslonima te pružati usluge navigacije.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!