Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Blic vijesti » Pad Samsunga na kineskom tržištu mobitela
Pad Samsunga China Market

Pad Samsunga na kineskom tržištu mobitela

“Samsung drži prvo mjesto na kineskom tržištu smartfona” je naslov iz nekih prošlih vremena i nije sigurno da ćemo ga opet vidjeti jer je entuzijazam kineskih potrošača prema pametnim mobitelima marke Samsung naglo splasnuo u posljednje vrijeme, u tolikoj mjeri da korejske tvrtke nema ni među prva tri proizvođača. Prema nedavnom statističkom izvješću za drugi kvartal 2015. godine, Appleov je udio na tržištu smartfona u Kini 11%, što je povećanje od 5%. Istodobno, s prošlogodišnjeg udjela od 12%, Samsung je sada pao na 9%. Ispred njega su Xiaomi (16%), Huawei (16%) i Apple (11%) a u Europi manje poznati Vivo je dostigao Samsung i, ako se trend nastavi, izgurati će ga na petu poziciju.

Samsung China Market Q2

Pad Samsunga je već neko vrijeme omiljena tema kineskih portala. Konačno su i kinezi shvatili da je razina kvalitete domaćeg proizvoda na razini Samsungove, o cijenama proizvoda da ne govorimo. 😀

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

OnePlus 3 dolazi sa 6 GB RAM-a?

Sve više flagship uređaja dolazi u više varijanti kako bi kupci lakše odabrali ono što im …

error: Content is protected !!