Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » NUBIA X6 – NOVI MODEL VISOKE KLASE IZ ZTE-A
ZTE Nubia X6

NUBIA X6 – NOVI MODEL VISOKE KLASE IZ ZTE-A

ZTE je najveći kineski proizvođač mobilnih uređaja i telekomunikacijske opreme. Za one kojima ovo ime još nije poznato, navodimo podatak da je 2013. zauzeo četvrtu mjesto po prodaji mobilnih uređaja u SAD. ZTE proizvodi i zaseban brend visoke klase mobitela pod nazivom Nubia. Već je nekoliko uređaja iz ove obitelji na tržištu pa ih ovdje samo nabrajamo: Nubia Z5, Nubia Z5 mini, Nubia Z5S i Nubia Z5S mini. Sada je na redu broj šest i prvi model iz nove serije nosi naziv Nubia X6, a šestica u nazivu možda najavljuje i 6-inčni zaslon.

Prve informacije iz Kine otkrivaju tek par detalja:

  • CPU: Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC
  • ROM: 128GB
  • Metalno kučište
  • Debljina tijela ne prelazi 8mm
  • OS: Nubia UI 2.0

ZTE Nubia X6Prema prvim fotografijama proizvoda, kamera Nubije X6 je veća nego u ostalih Nubia uređaja. Navodno će imati optički zum i podršku za optičku stabilizaciju slike. Očekivana cijena nije manja od 4500 Kn, a mobitel će u trgovinama biti dostupan u prvoj polovici travnja.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!