Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Blic vijesti » Nexus 6P kao kopija ZTE dizajna
Nexus 6P ZTE Grand S

Nexus 6P kao kopija ZTE dizajna

Ne bi se reklo da su kineski proizvođači mobitela osjetljivi po pitanju kopiranja dizajna konkurentnih proizvoda pa pomalo čude reakcije na pojavu novog Nexus 6P smartfona. Najnovija generacija Nexusa se prilično razlikuje od od dosadašnjih modela ali novi izgled nije jedinstven ako bi pitali drugog velikog proizvođača mobitela – ZTE. Isti ZTE je optužio Huawei, koji proizvodi Nexus mobitele u sezoni 2015/2016, za besramno kopiranje njihovog modela ZTE Grand S, izvan Kine poznatog i pod imenom ZTE Athena.

ZTE-ov direktor marketinga je na kineskoj društvenoj mreži Weibo ogorčeno komentirao da izgled Nexusa 6P “odaje počast elegantnom i fantastičnom mobitelu Grand S”. Ovo je upućeno jednom od direktora tvrtke Huawei a sadrži i druge detalje poput zlobnih primjedbi o promjeni spola. Ako usporedimo mobitele možemo vidjeti određenu sličnost a naročito upada u oči crna elipsa pri vrhu mobitela unutar koje se nalaze kamera i blic. Sličan je i radijus zakrivljenosti uglova mobitela ali tu je već nemoguće govoriti o kopiranju.

Nexus 6P ZTE Grand S

Izvor

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

OnePlus 3 dolazi sa 6 GB RAM-a?

Sve više flagship uređaja dolazi u više varijanti kako bi kupci lakše odabrali ono što im …

error: Content is protected !!