Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Neo MX4 – besramna kopija Meizu MX4

Neo MX4 – besramna kopija Meizu MX4

„Posuđivanje“ dizajna oduvijek je bilo popularno u Kini, zbog činjenice da ih lokalni zakoni ne onemogućavaju u takvoj zlouporabi intelektualnog vlasništva. Dosad je uglavnom dizajn bio samo vrlo sličan uređajima koje kopiraju, osim kad se radilo o klonovima. Neo, nekad respektabilna kineska kompanija, čiji je pad počeo lošim Neo 002 modelom i nastavio sa solidnim, ali preskupim Neo 003 modelom odlučila se kopirati ne samo dizajn, nego i ime Meiuzova flagshipa. Svoj novi uređaj nazvali su Neo MX4.

neo-mx4-front_back

Specifikacije su prilično tragične, uzme li se u obzir cijena od 999 Yuana(oko 160 dolara) za koju je moguće kupiti vrlo dobro opremljene uređaje, s vlastitim dizajnerskim rješenjima i to renomiranijih proizvođača od Neoa. Zasad je najavljeno korištenje 5-inčnog ekrana rezolucije 1280×720, MT6732 chipseta, te baterije od 2100 mAh. Kamera će biti 13 MP, a ostale informacije glede senzora, otvora blende i ostalih bitnijih parametara su nepoznate. Gledajući specifikacije ničim se ne ističe od konkurencije u svom cjenovnom razredu, osim lošijim specifikacijama, lošiji je čak i od nekih osjetno jeftinijih uređaja.

Izlazak ovakvog uređaja je samo uvertira u brojne klonove koji će se pojaviti iduće godine, uglavnom od manjih proizvođača koji ove godine nisu uspjeli aktivnije pratiti razvoj koji su nametnuli jaki kineski brendovi.  Ovu vijest ne prenesimo zbog relevantnosti samog Neo MX4 smartphonea, nego kao upozorenje da se kupovine, posebno skupljih mobitela, vrše krajnje oprezno, direktnom usporedbom specifikacija koje nudi dućan i onih koje službeno daje sam proizvođač uređaja za koji ste zainteresirani. Ukoliko postoje ikakva odstupanja prije narudžbe kontaktirajte proizvođača i tražite neki vid garancije autentičnosti. Neki od većih proizvođača. poput Xiaomija nude mogućnost provjere autentičnosti putem IMEI broja ili serijskog broja proizvoda(moguća je provjera i za dodatnu opremu, ne samo mobitele).

O autoru Tomislav

Student FER-a, ljubitelj tehnologije i znanosti, gamer i zafrkant. Kupuje kineskinje s garancijom, a može i bez:)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!