Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Meizu pametna majica
Meizu Pametna Majica

Meizu pametna majica

Kineski proizvođači mobilnih uređaja imaju već uhodan običaj da jedan drugome “kradu” termine značajnih prezentacija. Tako je i Xiaomi konferencija zakazana za 13. kolovoza dobila “konkurenciju” u vidu predstavljanja prve kineske biometrijske majice pod okriljem Meizua. Dakle, Meizu na isti dan predstavlja pametni odjevni predmet, odnosno sportsku majicu kineskog nogometnog prvaka, kluba Evergrande Taobao F.C.. Ovo Taobao u naslovu vam vjerojatno izgleda poznato a riječ je najvećoj Alibaba on-line trgovini koja je prošle godine ušla u vlasnički portfelj ovog nogometnog kluba. Kao zanimljivost navodimo da igrače Evergrandea već par mjeseci vodi Luiz Felipe Scolari, bivši selektor brazilske nogometne reprezentacije.

Evergrande Scolar

Dakle, Meizu je danas službeno najavio suradnju s nogometnim klubom Evergrande Taobao F.C. a detalji suradnje i biometrijski dres će biti predstavljeni na konferenciji koja će se održati 13. kolovoza u Guangzhou. Otkud ideja za ovu suradnju? Motivi su jasniji ako znamo da je Xiaomi nedavno potpisao ugovor s tvrtkom Li Ning za proizvodnju pametnih tenisica tako da kooperacija Meizua i nogometnog kluba nije toliko neobičan potez.

Majica ima elektronički sustav senzora koji prate vanjske uvjete kao što su kakvoća zraka, intenzitet svjetla, količina vlage, temperatura i drugi okolišni čimbenici te tjelesne funkcije igrača npr. otkucaje srca, tjelesnu temperaturu, disanje itd.  Ovi podaci se analiziraju na osnovu čega se u konačnici može poboljšati učinkovitost treninga. Osim vanjskih i tjelesnih parametara sustav prati putanju igrača, njegovu brzinu i ostale relevantne veličine koje se prikupljaju putem BT ili WiFi veze i obrađuju u matičnoj aplikaciji na pametnom uređaju.

Meizu Pametna Majica

Danas su se pojavile i fotografije Evergrande mobilnog uređaja sa zlatno dizajniranom poleđinom na kojoj se nalazi grb kluba a po izgledu bi se dalo zaključiti kako se radi o smartfonu Meizu MX4. Cijena i datum izlaska nisu poznati što nas ne brine previše jer i nije nešto zanimljiva kupovina ali ako se Evergrande jednom pojavi u finalu Svjetskog klupskog prvenstva (zaslugom Meizu pametnih dresova) ovo bi mogao biti interesantan kolekcionarski primjerak mobitela. 🙂

Evergrande Mobitel

Pametna majica je imala premijeru prošle godine na popularnom teniskom turniru US Open gdje je Ralph Lauren odjenuo hvatače loptica u dresove opremljene senzorima.

Evergrande Taobao F.C.

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!