Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Lenovo Lemon K3 Note – Glazbeni 8-jezgreni MTK6752 smartfon
Lenovo Lemon K3 Note

Lenovo Lemon K3 Note – Glazbeni 8-jezgreni MTK6752 smartfon

Za kojih mjesec dana ili čak ranije, Lenovo će ponuditi mobitel koji će zasigurno poremetiti prodaju trenutno najpopularnijih 64-bitnih i 8-jezgrenih mediatek mobitela novije generacije s MTK6752 čipsetom – Meizu M1 Note i Jiayu S3Lenovo Lemon K3 Note je zapravo varijacija na temu sličnog uređaja, Lenovo Lemon K3 kojeg smo vam već predstavili.

Što je novo u Note inačici (ovo je već peti ili šesti “kinez” s pojmom Note u imenu)? Osnovno i najzanimljivije: brzi MTK6752 čipset i 2GB RAM + 16GB ROM memorije. GPU je Mali-T760 @ 700MHz a zaslon je 5.5″ pune HD rezolucije (1080p). Baterija je neizmjenjiva, kapaciteta 3000mAh. Standardni 2A punjač bi trebao osigurati relativno brzo punjenje baterije.

Lenovo Lemon K3 Note

Velika pažnja je posvećena materijalima i završnoj obradi. Žuta boja limuna, unibody dizajn i Sabic plastična pozadina koja je vrlo ugodna na dodir – odabir materijala načinjen po uzoru na Xiaomi.

Specijalnost ovog uređaja je audio sustav čiji su najvažniji dijelovi keramički zvučnik (zvučnik s keramičkim elementima), posebno dizajnirana zvučna komora, pametno NXP PA TFA9897 pojačalo te Wavesov (dobitnik GRAMMY® nagrade) MaxxAudio.

Lenovo Lemon K3 Note

Lemon K3 Note podržava EU mrežne standarde (WCDMA/UMTS i FDD-LTE) tako da neće biti problema sa kompatibilnosti. Osim toga, ne postoji primarna i sekundarna SIM kartica jer obje mogu koristiti 3G i 4G mreže pomoću jednostavnog odabira u postavkama android sustava.

Na tržište će izaći dva Note modela. Prvi je Standard Edition, ima “normalnu” poleđinu i nominalna cijena mu je 900 yuana te dolazi u prodaju 1. travnja ekskluzivno na Jingdongu. Drugi nosi naziv Teana i ima karakterističnu izbočinu za zvučnik na poleđini. Cijena mu je 1000 yuana a narudžbe će se primati tijekom travnja.

Osim modela Note, Lenovo će ponuditi i dvije nove verzije K3 mobitela koje nam nisu toliko zanimljive jer nisu sukladne domaćim mrežnim standardima: Lemon K3 Enhanced (Snapdragon 410, 2GB RAM – mreža China Mobile) i Lemon K3 za mrežu China Telecom.

Lenovo Lemon K3 Note

Operativni sustav je tvornički VibeUI 2.5 zasnovan na androidu 5.0 (poznat i kao Lollipop)

Za ovaj mobitel predviđamo da bi mogao biti pun pogodak jer su ispunjeni gotovo svi preduvjeti za best-buy kandidata: renomirani proizvođač, vrlo dobre hardverske i audio specifikacije, zanimljiv dizajn i pristupačna cijena. Model K3 K30-W je već prilično popularan na najvećim mobilnim forumima pa nema razloga ni da Note ne izazove veliki interes potencijalnih kupaca.

Stranica proizvoda

 

Dopuna:

Okrugla izbočina na poleđini nije zapravo nepoznanica. Riječ je o već viđenom dizajnu tvrtke Pantech i to na modelu Vega Secret Up a čemu točno služi možete vidjeti u priloženom video zapisu.

Vega Lemon K3

 

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!