Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Elephone objavio popis uređaja za Marshmallow

Elephone objavio popis uređaja za Marshmallow

Ako bismo morali izdvojiti jednog kineskog proizvođača pametnih telefona koji se posebno trudi kako bi svoje kupce držao zadovoljnima, velike su šanse da bismo odabrali Elephone. Ne samo da na tržištu imaju ogroman broj uređaja kako bi se pokrili apsolutno svi aspekti, od najmanjih do najvećih zaslona i od najslabijih do najboljih performansi, nego ulažu veliki napor kako bi ih održali ažurnima sa softverske strane. Činjenica je da mnogi kupci gledaju na to koliko se proizvođači zalažu za  održavanje operativnih sustava. Također je činjenica da je od tri vodeća operativna sustava (Android, iOS , Windows Phone) Android upravo najgori po tom pitanju. Razlog tome je vrlo poznat – ogroman broj uređaja, svaki ima različit hardver, raspored i broj tipki te softver mora biti prilagođen svakomu od njih. Stoga se mnogi proizvođači više koncentriraju na uređaje iz visoke klase, tzv. flagship uređaje jer je to opravdano zbog visoke cijene, dok su vlasnici jeftinih telefona najčešće zaboravljeni.

Da skratimo priču, Elephone je objavio popis uređaja koji će dobiti Android 6.0 (Marshmallow), bilo to odmah po izlasku iz tvornice (out-of-the-box) ili naknadno zbog očitog razloga – izlaska na tržište prije pojave Marshmallowa. Ako ne pronađete svoj uređaj na popisu, ne očajavajte jer je Elephone najavio da će se popis s vremenom proširiti.

elephone

Elephone Trunk će okusiti Marshmallow još ove godine, i to direktno iz radionice CyanogenModa (CM13), dok ostatak društva mora čekati siječanj 2016 (ili kasnije).

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!