Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Coolpad – Proslava ulaska na Europsko tržište
Coolpad Europe

Coolpad – Proslava ulaska na Europsko tržište

Coolpad slavi dolazak u Europu na proslavi koja će se održati 17. rujna u Pragu. Ako niste do sada primjetili, kineski mobilni gigant je već mjesec dana prisutan na europskom tržištu mobitela. Pokrenute su internet stranice na 16 europskih jezika na kojima se trenutno nude dva mobilna uređaja pod nazivom Porto i Modena. Očekivana cijena je od 1000 do 1500Kn (jači model), što je pristojan iznos s obzirom na vrlo dobru reputaciju ovog kineskog proizvođača mobitela. Cijena je mogla biti i niža ako znamo da oba uređaja nude danas već slabiji procesor Snapdragon 410 i tek 1GB radne memorije. Dodatni minus je selfie kamera od samo 2 megapiksela na modelu Modena i nedostatak podrške za dvije SIM kartice na modelu Porto. Mobitele u istoj proizvođačkoj klasi ali s dvostruko jačim procesorima i dvostruko većom radnom memorijom kineski kupac (s približno istim standardom kao u Hrvatskoj) plaća gotovo dvostruko manje a dostupni su i našim kupcima po tek nešto većoj cijeni (uz problematične jamstvene uvjete).

Od pluseva spomenimo sljedeće: kupujete (ako namjeravate kupiti) proizvod jednog od najcjenjenijih kineskih brendova, manji mobitel (Porto) ima IR senzor pa ga možemo koristiti kao daljinski upravljač, mobiteli imaju podršku za sve 3G i 4G frekvencije domaćih mobilnih operatera. Za Coolpad uređaje kupljene u Hrvatskoj osiguran je servis u Zagrebu.

Coolpad Porto

Coolpad Modena

Coolpadov službeni mikroblog je danas objavio informaciju da predstavljanje Coolpada slijedi na konferenciji koja će se održati za sedam dana u Pragu. Nadamo se da će europska podružnica tvrtke ponuditi zanimljivije proizvode po prihvatljivim cijenama.

Coolpad Europe

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!