Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Coolpad – naručeno 10 milijuna čitača otiska prsta
Coolpad Senzor

Coolpad – naručeno 10 milijuna čitača otiska prsta

Ako znamo da i najveći kineski proizvođači mobilnih uređaja teško dostižu 10 milijuna prodanih primjeraka po pojedinom modelu onda bi ova brojka trebala značiti da je Coolpad prilično siguran u uspjeh novog proizvoda (ili više njih) kojeg planira predstaviti narednih mjeseci u suradnji s Qihoo 360 ili samostalno. Srce ovih 10 milijuna kompleta za prepoznavanje otiska je čip čija je brzina, po tvrdnjama iz Coolpada, znatno veća od onih u mobitelima Huawei Mate 7 i iPhone 6. Navodno je potrebna samo 1.5 sekunda za proces prepoznavanja dok je za isti postupak na iphone potrebno dvije sekunde.

Dodatni vjetar u leđa ovom projektu daje ulazak LeTV-a, kineskog distributera internet video sadržaja, s 350 milijuna dolara u Coolpad Group Ltd čime je stekao 18% dionica i postao drugi po redu dioničar. Suradnja s Coolpadom im donosi pristup registriranim patenatima (preko 5000), telekomunikacijskim tehnologijama, odjelima za istraživanje i razvoj te prodajnim kanalima i post-prodajnim uslugama i aktivnostima. Ovo je definitivno loša vijest za tvrtku Qihoo 360 s kojim je Coolpad nedavno pokrenuo suradnju, o čemu smo već pisali, pa je bijesni gazda Qihooa dao izjavu koje se nebi posramio ni Mamić a koju radi pristojnosti ostavljamo u eng. prijevodu: Whoever stabbed me in the back to screw me up, my principle is that I will definitely fuck back. Žestoko, nema što.

Coolpad 360 LeTV

Kineski izvori navode da LeTV prebacuje sredstva u tvrtke za proizvodnju mobilnih uređaja i električnih automobila nakon što je kineska vlada pokrenula restrikcije u online distribuciji inozemnog (čitaj: američkog) video sadržaja na smartfonima što mu je osnovni izvor prihoda. LeTV je inače nedavno postao proizvođač luksuznih mobitela. Ponudu s Aliexpressa možete vidjeti ovdje.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!