Coolpad 7065

Približavanjem kraja godine sve više proizvođača predstavlja nove uređaje, kako bi u novu godinu krenuli s kvalitetno pokrivenim svim tržišnim segmentima. Coolpad je dosad pokrio niži, srednji i najviši razred smartphonea. Coolpad 7065 nudi vrlo zanimljiv i oku ugodan dizajn, dok su specifikacije na nešto nižoj razini no što je to uobičajeno za Coolpad uređaje. Ipak za korisnike koji preferiraju imati oku ugodan, a ne nužno najmodernije opremljeni smartphone ovaj Coolpad kodnog imena 7065 bi mogao biti zanimljiv.

Specifikacije:

  • Android verzija: 4.4.2
  • Ekran: 5-inčni, rezolucije 960×540
  • CPU: MT6582, radnog takta 1.3 GHz
  • GPU: Mali400-MP2 radnog takta 500 MHz
  • RAM: 1 GB
  • Interna memorija: 4 GB
  • Kamere: prednja kamera razlučivosti 2 MP, stražnja 5 MP sa LED bljeskalicom
  • Podrška za SIM kartice: 2 SIM kartice
  • Mreže: nisu poznate podržane frekvencije, ali vjerojatno će podržavati i WCDMA standard te FDD-LTE

Hardverski gledano, radi se o sad već prilično slabašnom MT6582 uparenog sa 1 GB radne memorije, što je dovoljno da pruži prosječnom korisniku pristojne performanse, ali ne i za pokretanje mnogo paralelnih aplikacija ili pak igranje. S pozitivne strane potrošnja ovog chipseta nije velika pa bi i uz bateriju od 2000 mAh bilo moguće očekivati solidno trajanje baterije. Kamere također nisu vrhunske, ne spominju se ni renomirani senzori(Sony) pa je za vjerovati da ni kamera neće biti vrhunska.

coolpad17Coolpad Platinum Dayton

Coolpad-7065-perfilesCoolpad 7065

Što se izgleda tiče Coolpad 7065 je vrlo nalik starijem i mnogo skupljem bratu Coolpad Platinum Dayton, s nekim manjim razlikama. Zaobljenost rubova je kod ovog uređaja nešto manja kao i raspored zvučnika i senzora s prednje strane. Ipak glavna dizajnerska odlika Coolpadova novog dizajna vidljiva je i ovdje, a to je vrlo mali rub između ekrana i kućišta. Svakako hvalevrijedna inicijativa koja osim što smanjuje širinu uređaja djeluje vrlo estetski prihvatljivo. Stražnja strana je također zaobljena što pojednostavljuje rukovanje mobitelom i poboljšava ergonomiju. Najavljena cijena je oko 999 Yuana(oko 1000 kn), no i dalje je podložna promjenama. Sumirano, Coolpad 7065 je LTE uređaj za ljubitelje dobrog dizajna kojima performanse ne znači previše, ali preferiraju jeftinije uređaje.

 

O autoru Tomislav

Student FER-a, ljubitelj tehnologije i znanosti, gamer i zafrkant. Kupuje kineskinje s garancijom, a može i bez:)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!