Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Chili Pepper – Brza mobilna paprika za 820 Kn!
Chili Pepper

Chili Pepper – Brza mobilna paprika za 820 Kn!

Nije vijest da je Yusun izbacio novi proizvod jer je Čili Paprika na tržištu već oko mjesec dana. Vijest je da je danas najavljena verzija kompatibilna s domaćim mobilnim mrežama. Još veća vijest su specifikacije nove verzije Chili Pepper mobitela. Prva varijanta, koja je  ponuđena korisnicima kineske mreže China Mobile (nije sukladna s domaćim mobilnim mrežama) ima Mediatekov procesor s oznakom MTK6582 – poput većine 4-jezgrenih kineskih mobitela koji su u ponudi ove godine. Nova verzija, danas najavljena, je sasvim drukčija papričica.

Osnovne specifikacije:

  • CPU: 4-jezgreni Qualcomm Snapdragon 400 MSM8228 @ 1.4GHz
  • GPU: Adreno 305
  • Ekran: 5″ HD, IPS, OGS
  • Kamere: 13MP s blendom f/2.2 + 5MP BSI
  • Tijelo: Debljina 8.7mmlegura magnezija

Dizajn mobitela je specifičan – stražnja ploha ima hrapavu teksturu:

Chili Pepper

 Proizvođač je Yusun, tvrtka koja je prošle godine imala dva zapažena uređaja – Chili Pepper La M1 i Chili Pepper La Q1. Iako je bilo prigovora kupaca na kvalitet, ukupni dojam je bio zadovoljavajući. Yusun je ipak svojevrsna crna ovca među kineskim proizvođačima jer u svoje uređaje nije ugrađivao kineske (tajvanske) procesore već se odlučio na provjereni, američki Qualcomm.

Za usporedbu, poznata Motorola s novim modelom – Moto G, ima nešto slabije karakteristike. Moto G je i došao na tržište kao “ubojica” jeftinih kineskih mobitela zasnovanih na Mediatekovim procesorima. Kako je Motorola od nedavno u vlasništvu kineske tvrtke Lenovo, Moto G je praktički opet “kineski” mobitel, a pojavom Chili Peppera u Qualcomm verziji nije više jedini niskobudžetni smartphone s “američkim” procesorom.
Chili Pepper dolazi u kineske trgovine 21. veljače, a nakon toga i u poznate nam trgovine.

Da pogledamo i o kakvom procesoru je ovdje riječ. Četverojezgreni MSM8228 postiže preko 18000 bodova u antutu testu dok u 3DMark testu ide do 5000  (MTK6592 – 7000, MTK6589 – 3500, MTK6582 – 3000). Za usporedbu sa svima poznatim uređajima – to je u razini Galaxy 3 i LG Optimus G – top klasom od prije godinu dana! Osim brzine, MSM8228 se može pohvaliti i s 30% manjim energetskim zahtjevima u odnosu na standardni Cortex A7 procesor.

Pisali smo o najavi jeftinog Qualcomm čipseta – Snapdragon 410 koji bi trebao ugroziti boom kineskih niskobudžetnih mobitela u drugoj polovici ove godine. Izgleda da Chili Pepper dolazi kao uvod u najavljeni razvoj događaja…

Osim ove verzije mobitela, uskoro izlazi i ona za China Telecom (nesukladna našim mrežama) s MSM8625Q procesorom i slabijom kamerom, tako da će zbrka s paprikama biti potpuna 🙂

Video prezentacija:

Izvor: http://www.enet.com.cn/article/2014/0213/A20140213349333.shtml

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!