Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Antutu Top 10 mobitela u prvom polugodištu 2015
Antutu Top10 H1 2015 World

Antutu Top 10 mobitela u prvom polugodištu 2015

Antutu je, cijenili ga ili ne, omiljeni alat za mjerenje hardverskih performansi mobilnih uređaja. Jučer su predstavili liste najpopularnijih android smartfona za prvu polovicu ove godine. Kriterij za ulaz na listu je broj prijavljenih testiranja a znamo da najviše testova “vrte” vlasnici bržih (skupljih) mobitela. Zašto? Da bi umirili savjest zbog prekoračenja proračuna. 🙂

Lista Antutu Top 10 android mobitela se objavljuje svakih šest mjeseci a svjetski prvaci za ovo razdoblje su: Galaxy Note 4, Galaxy S5, Galaxy Note 3, Galaxy S4, Xiaomi Mi4, Asus Zenfone 5, Oneplus One, LG G3, Xiaomi Redmi Note i Meizu MX4. Pogledajmo kakva je popularnost u pojedinim državama:

Kina:

Antutu Top10 H1 2015

Mislim da je ovo prvi put da na listi nema uvoznih mobitela, sve sami “kinezi”. Sony, Samsung, HTC i Asus – nula bodova. Xiaomi ima čak četiri uređaja a osim njega tu su Meizu, Huawei, OnePlus, Coolpad i Lenovo.

Tajvan:

Antutu Top10 H1 2015

Domaći brendovi HTC i Asus su u vrhu, kineskih nema na vidiku.

HongKong:

Antutu Top10 H1 2015

Asus Zenfone 2 je u vrhu ljestvice, kao i u Tajvanu a od kineza tu su Xiaomi Redmi Note i OnePlus One. Ostatak pripada Samsungu i LG-u.

J. Koreja: Antutu Top10 H1 2015

A tko će kome nego svoj svome – dominacija Samsunga i LG-ja, ponosa korejske industrije. Tu je i manje poznati smartfon Pantech Vega Iron 2, također korejskog porijekla.

IndijaAntutu Top10 H1 2015

Indija je najveće tržište kineskih mobitela izvan Kine pa nije čudno da su tamo i najpopularniji. Indijski kupci su izrazito usmjereni na pronalaženje best-buy uređaja, odnosno onog koji daje najviše uz što manji trošak. Xiaomi je zastupljen s četiri uređaja a na vrhu su Oneplus One i Yu Yureka (zapravo Coolpad F2 – deveti na kineskoj listi). Za razliku od ostalih azijskih susjeda (osim Kine) indijci izgleda nemaju sklonosti prema korejskim proizvođačima.

Rusija: Antutu Top10 H1 2015

Dominacija Samsunga i odsustvo LG-ja a od kineza jedino OnePlus One.

Njemačka:Antutu Top10 H1 2015

Slično kao u Rusiji uz prisustvo LG uređaja i OnePlus One na drugom mjestu.

SAD:

Antutu Top10 H1 2015

Domaći uređaji (Nexus) su tu, naravno, a od “kineza” jedino OnePlus One i to na visokom trećem mjestu.

Svijet:

Antutu Top10 H1 2015

 

Na kraju, pogledajmo Antutu top 10 liste najpopularnijih mobitela (po kriteriju broja obavljenih Antutu testova) iz 2013 i 2014.

Antutu Top10 2013 2014

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!