Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Yin i Yang » Dodatna oprema » Amazfit – Xiaomi fitness gadget kao modni dodatak
AmazFit Xiaomi

Amazfit – Xiaomi fitness gadget kao modni dodatak

Xiaomi je ponovo pokazao da zna postaviti trend na tržištu mobilnih uređaja, ovaj put proizvodnjom križanca između fitnes naprave i modnog dodatka. Sinoć je u Pekingu predstavio pametni uređaj/nakit pod brendom AmazFit. Moglo bi se reći i da je ovo zapravo MiBand 2 koji je “pobjegao” s narukvice na vrat, uho, privjesak ili gdje već ne. Na prvi pogled je jasno da je ovo proizvod namijenjen modno osvještenima, pogotovo onima među kineskom populacijom. Ako je vjerovati vijestima, AmazFit bi trebao biti neovisni brend a već je aktivna i internet stranica tvrtke.

Osnova tijela ove prstenaste napravice je od cirkon keramike (ZrO2) i dolazi u crnoj i bijeloj verziji. Cirkon keramika je navodno po stupnju tvrdoće odmah iza dijamanta i safira i zbog toga je vrlo otporan na habanje. Osim visoke tvrdoće Amazfit je i vodootporan (klasa IP68).

“Muški” model narukvice ima naziv Equator dok je Frost namijenjen ljepšem spolu a oba koštaju 300 yuana (oko 47 USD) i biti će u prodaji sredinom sljedećeg mjeseca. AmazFit narukvice imaju izmjenjive remene: kožni, plastični ili metalni.

Što može Amazfit? Mjeriti prevaljen put (pedometar), bilježiti ritam spavanja, biti podsjetnik za pozive i obavljati još nekoliko funkcija. Kapacitet baterije od 1.5mAh unutar uređaja je dovoljan za deset dana upotrebe a punjenje se vrši bežičnim putem i traje (od prazne do pune baterije) oko 1.5 sat.

Amazfit ima 4 osnovne funkcije, pomoću senzora kontrolira:

  • Gibanje – Hodanje, fitness
  • Spavanje – Inteligentno praćenje i analiza sna
  • Zdravlje – Sveobuhvatna analiza dnevnih aktivnosti
  • Podsjetnik – Narukvica vibrira pri dolaznom pozivu

Navedene funkcije se mogu pratiti na zasebnoj aplikaciji na mobilnom uređaju kojim je AmazFit u bežičnoj vezi.

AmazFit Xiaomi

Ugođaj s jučerašnje prezentacije / modne revije u Pekingu:

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!