Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Xiaomi osvaja Afriku
Xiaomi Afrika

Xiaomi osvaja Afriku

Najuspješniji kineski proizvođač mobitela, Beijing Xiaomi Technology, najavljuje svoj ​​dugo očekivani dolazak u Afriku tijekom sljedećeg mjeseca. Poznat i kao kineski Apple, Xiaomi agresivno povećava ​​tržišni udio u Kini prodajom pametno dizajniranih mobitela načinjenih od kvalitetnih dijelova uz minimalni profit a zarada  se pretežno temelji na Mi Store aplikaciji (pandan Google Play-u). Iako osnovana tek prije pet godina tvrtka je postigla meteorski uspjeh u domovini i trenutno je treći proizvođač smartfona u Kini, iza Samsunga i Applea.

Nakom proboja na indijsko i brazilsko tržište Xiaomi se priprema na osvajanje Afrike ili, preciznije, tržišta od čak pedeset subsaharskih država. Predsjednik tvrtke osnovane za ovu prigodu je poznati tech poduzetnik RJ van Spaandonk, donedavni izvršni direktor Core Grupe, distributera Apple proizvoda za 14 zemalja u istoj regiji.

Xiaomi Redmi 2 Mi4

Xiaomi će u Africi predstaviti dva uređaja, jeftiniji Redmi 2 od 160 USD i skuplji Mi4 od 320 USD (prilično skupo s obzirom na to da se ovaj mobitel može kupiti po osjetno nižoj cijeni).

 

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!