Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Windows 10 Mobile za Xiaomi Mi 4 stiže 3. prosinca

Windows 10 Mobile za Xiaomi Mi 4 stiže 3. prosinca

Nakon gotovo devet mjeseci otkad su se Xiaomi i Microsoft dogovorili o suradnji, Windows 10 Mobile stiže na još jedan telefon. Xiaomi je prihvatio Microsoftovu ponudu da podržava njihovu najnoviju verziju mobilnog operativnog sustava koji je tek dostupan na nekoliko novih Lumia uređaja, ali će se tijekom prosinca moći instalirati na niz drugih Lumia kao redovno ažuriranje. Glavni predmet u suradnji kineske i američke tvrtke je Mi 4, još uvijek vrlo sposoban pametni telefon. Kako Windows Mobile nije naročito zahtjevan operativni sustav, uz Snapdragon 801 možemo očekivati izvrsne performanse.

mi 4 1

Napomenut ćemo da Mi 4 nije jedini Xiaomijev uređaj koji će okusiti mobilnu verziju sustava Windows, već to može i njihov najnoviji tablet, Mi Pad 2. Kako je izjavio Lin Bin, W10M za Mi 4 stiže 3. prosinca.

Ažuriranje 3. prosinca:

Windows 10 Mobile ROM za Xiaomi Mi 4 je za sad u potpunosti kompatibilan samo s LTE verzijom, nikako se ne preporuča instalacija na ostale verzije. No, budući da ovaj ROM dolazi direktno od Microsofta, na LTE verziji radi savršeno.

Upute za instalaciju

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!