Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Huawei P8 – Procurio promotivni poster

Huawei P8 – Procurio promotivni poster

Ne znamo trudi li se uopće Huawei zadržati nešto za službenu prezentaciju novog modela P8, ali u svakom slučaju im ne uspijeva. Dan prije svečanog događaja se pojavio poster za Huawei P8 koji definitivno kvari iznenađenje – uređaj je prikazan u sve četiri boje u kojima se nudi (crna, bijela, srebrna i zlatna), pritom otkrivajući tanak profil koji je gotovo jednak onom kod prošlogodišnjeg P7.

Huawei P8

Od hardvera se očekuje Huaweijev vlastiti chipset Kirin 935, koji je zapravo tek poboljšani Kirin 930. Ipak, mogao bi dobiti znatno jači GPU. Uz to dolazi 5,2-inčni full HD zaslon, 3 GB radne memorije i 32 GB prostora za pohranu podataka te Sony IMX278 senzor kamere rezolucije 13 MP.

Govori se i o skeneru otiska prsta, ali ne na poleđini uređaja kao što je slučaj na Ascend Mate7, nego na bočnoj tipki za otključavanje. To bi moglo biti originalno i vrlo zanimljivo rješenje.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!