Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Phableti » Oppo R7s Plus – veliko postaje još veće

Oppo R7s Plus – veliko postaje još veće

U tijeku su pripreme za puštanje u prodaju novog Oppovog predstavnika srednje (ili više srednje, ako vam je tako po volji) klase – R7s. Riječ je o telefonu s 5,5-inčnim AMOLED zaslonom pune HD rezolucije, čipsetom Snapdragon 615, 4 GB radne memorije i kamerom rezolucije 13 megapiksela. I dok čekamo R7s, kineski centar za certificiranje TENAA je zaprimio Oppo R7s Plus.

oppo r7s plus 1

Plus, Maxi, Mega, Ultra, kako god – u većini slučajeva označava veći zaslon i gle iznenađenja, tako je i s R7s Plus. Zaslon je sa spomenutih 5,5 inča narastao na 6, no rezolucija nije otišla na 2K (iako je Oppo bio prvi koji je prihvatio 2K, odnosno QHD rezoluciju). Količina RAM-a bi trebala ostati ista, što i ne čudi s obzirom na to je 4 GB današnji maksimum, a smanjiti na 3 GB nema smisla.

oppo r7s plus 2

Ono što će se ipak promijeniti je čipset, umjesto Qualcomma dolazi MediaTek s MT6795, očekivano povoljnije cijene ako gledamo samo na tu komponentu. I kamere će biti iste, no baterija jednostavno ne može zadržati postojeći kapacitet pa tako raste s 3.070 na 4.100 mAh. Naravno, zadržan je senzor otisaka prstiju. O cijeni se može samo nagađati, očekivana je oko 520 USD.

oppo r7s plus 3

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!