Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Phableti » Meizu Pro 5 odgođen do studenoga

Meizu Pro 5 odgođen do studenoga

Meizu Pro 5, čini se, neće doživjeti svojih pet minuta slave. Iako je najavljivan kao najbrži pametni telefon na svijetu i po svemu sudeći je to mogao i biti, došlo je do velikih problema u proizvodnji. Naime, tvornicu u kineskom gradu Guangdongu u kojoj se proizvodi jednodijelno kućište su pogodile poplave i zbog toga će isporuka telefona koja je trebala početi 12. listopada kasniti otprilike mjesec dana. Nije poznato hoće li i isporuke nekih drugih telefona kasniti zbog ovog nemilog događaja.

Da malo odvrtimo film o brzini Meizu Pro 5 – u uređaj se ugrađuje Samsungov čipset Exynos 7420, isti onaj iz Galaxy S6. Vjerojatno zbog odlične optimizacije operativnog sustava Flyme 5 koji se bazira na Androidu 5.1, ali i manje rezolucije zaslona (1080p naspram 1440p) je na većini benchmarkova postigao rezultate veće za otprilike 10%, što je dovoljno da dobije titulu najbržeg pametnog telefona na operativnom sustavu Android. Zašto samo na Androidu? Zato jer testiranja novog iPhonea 6S pokazuju da sa svoje dvije jezgre takta 1,85 GHz, PowerVR GT7600 GPU-om i 2 GB radne memorije u ovom trenutku nema konkurencije. Istina, cijena iPhonea 6S je vanzemaljska, ali performanse mu se ne mogu osporiti. Uglavnom, ako ste se nadali da ćete se brzo moći dočepati Meizu Pro 5, morat ćete još malo pričekati. Ako pitate nas, isplati se.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!