Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » MEIZU MX4 PRO – PREDSTAVLJANJE 19.11.

MEIZU MX4 PRO – PREDSTAVLJANJE 19.11.

Meizu MX4 bilježi izvrsne prodajne rezultate na domaćem tržištu, čime je prisilio i Xiaomi da korigira cijene svojeg konkurentskog Mi4. Uz dobar dizajn, vlastiti operativni sustav imena Flyme 4 OS Meizu nudi i povoljnu cijenu za solidan hardver. U želji da ponude nešto i u najvišem segmentu mobilnih uređaja najavljuju MX4 Pro verziju. Od obične, jeftinije verzije, razlikuju ga nešto veći ekran koji će vjerojatno biti 5.5” rezolucije 2560×1536(2k ekran iz Sharpovih pogona) čime Meizu nastavlja s omjerom stranica od 15:9 dajući dobru ergonomiju uz jednaku veličinu ekrana.

Tu je i Exynos 5430 procesor koji se nalazi i u Samsungovom Galaxy Alpha modelu te je prvi Samsungov 20-nanometarski sistem na čipu. Exynos 5430 se sastoji od 4 A15 jezgre takta 1.8Ghz i 4 A7 jezgre takta 1.3Ghz za manje zahtjevne zadaće. Uz mogućnost korištenja slabijih A7 jezgri Samsung je smanjio i nužnu voltažu što rezultira dodatnom uštedom energije od oko 25 posto s obzirom na svoje ranije procesore iz Exynos 5 serije. Sam procesor je po svojim performansama između Snapdragona 801 i 805, što ga čini dostojnim za uređaj koji ozbiljno ulazi u sferu najboljeg što Android svijet može ponuditi. Uz to posjeduje i solidnih 3Gb RAMa, a podržana brzina RAMa je do 2133Mhz. Tim izborom se također nastavlja tradicija korištenja Samsungovih SoC rješenja u Meizu mobitelima. Dostupna količina memorije za pohranu će biti 16GB, 32GB i 64GB uz izostanak podrške za MicroSD kartice.

Ostatak specifikacija je također prilično ujednačen sa trenutnim vrhom ponude Samsunga, HTCa i ostalih, na zapadu mnogo popularnijih brendova. Baterija je sad već za vrh ponude standardnih 3100mAh, a kamera je ista kao i na MX4 modelu. Odlikuje je 20.7MP senzor proizveden od strane Sonya koji se već pokazao vrlo dobrim pri čemu kvalitetu slika može narušiti jedino loš softver, te prednja kamera od 2MP dovoljna za uvijek popularne “selfije”. Što se dizajna tiče karakteristična kapacitivna tipka za home u obliku kružića zamijenjena je fizičkom tipkom zaobljenog, pravokutnog oblika nalik onima na Samsungovim uređajima. Na slici je vidljiva suptilna dizajnerska razlika između MX4 i MX4 Pro. Ipak, dizajn treba uzeti s dozom skepse, jer se radi o slici koja je “procurila” u javnost, što je uvijek podložno manipulaciji, a ne materijalu koji je Meizu namjenio marketingu. Na slici ispod lijevo se nalazi MX4 PRO, a desno MX4, također prava veličina oba uređaja nije reflektirana na slici zbog nesigurnosti u dimenzije MX4 Pro.

meizu4 vs 4pro

Konačni dizajn i sve specifikacije bit će poznate 19.11. kad Meizu održi službenu konferenciju i otkloni sve sumnje vezane uz specifikacije i izgled svoje nove perjanice. Konferencija će biti održana 19.11. pod motom “Think higher” na pekinškom nacionalnom stadionu. Ostane li sve kao što indiciraju ove informacije može se zaključiti kako se radi o vrlo dobro opremljenom uređaju, jedinstvenog dizajna kojim bi sigurno plijenio pozornost kolega i prijatelja, no zbog najavljene cijene od oko tri tisuće kuna, mogao bi biti neisplativ za kupnju Europljanima. U slučaju da nekog ipak osvoji svojim izgledom, možda ga utješi činjenica da će moći naručiti MX4 Pro direktno od Meizua, pri čemu dostava traje kraće, PDV je plaćen, a garancija je lakše ostvariva nego kod webshopova na koje smo navikli.

 

O autoru Tomislav

Student FER-a, ljubitelj tehnologije i znanosti, gamer i zafrkant. Kupuje kineskinje s garancijom, a može i bez:)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!