Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » Lenovo nestaje – Od sada samo Motorola i Zuk
Lenovo Motorola

Lenovo nestaje – Od sada samo Motorola i Zuk

Kad je krajem prošle godine isplatom od 2.9 milijardi USD Lenovo postao vlasnik Motorole (Motorola Mobility) vijest je bila svojevrsni šok. Najveći svjetski proizvođač osobnih računala je preuzeo od Googlea jedno od najvećih imena u industriji mobilnih uređaja da bi se početkom ove godine suočio sa slabim prodajnim rezultatima na domaćem terenu u odnosu na konkurentne tvrtke kao što su Huawei, Xiaomi i Meizu. Osnovni razlog za slabiju prodaju Lenovo uređaja je antikorupcijski inspekcijski nadzor koji je pokrenut u siječnju i usmjeren je na velike tvrtke u državnom vlasništvu. Direktna posljedica nadzora je drastično smanjen broj narudžbi od strane tri kineska mobilna operatera – China Telecom, China Mobile i China Unicom.

Osim navedenih problema Lenovo se suočio i sa smanjenjem prodajnog udjela brenda Motorola na svim ključnim tržištima.

Lenovo Motorola 2

Prema informaciji iz Xiaomi Timesa koji prenosi riječi predsjednika tvrtke Lenovo će nestati kao brend mobilnih uređaja a čitava proizvodnja, dizajn i razvoj će od sada biti pod kapom Motorole.

Dakle, ime Lenovo više nećemo viđati na novim mobitelima ovog kineskog proizvođača čiji će proizvodi od sada dolaziti isključivo pod brendovima Motorola i Zuk te, kako stvari stoje, pripadati isključivo srednjoj i višoj klasu mobilnih uređaja.

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!