Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Vijesti » KitKat za Mediatek MTK6572 mobitele?
KitKat MTK

KitKat za Mediatek MTK6572 mobitele?

Novi kineski mobiteli s novim Android 4.4 operativnim sustavom?

Zanimljiva informacija dolazi sa CES-a, najvećeg sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu. Točnije sa štanda proizvođača android ručnih satova OMATE Truesmart.

U razgovoru s novinarom XDA Developer TV-a predstavnik OMATE  je govorio o nadogradnji softvera za satove (MTK6572 procesor s 512MB RAM + 4GB ROM).  Naveo je da su prilikom posljednjeg susreta s Mediatekom, proizvođačem procesora za kineske mobitele, dobili obećanje o nadogradnji sustava na novi Android 4.4, popularni KitKat – u travnju ove godine.

Ovo je zanimljivo zbog toga što je KitKat bolje optimiziran za rad na low-end mobilnim uređajima s 512MB RAM-a od prethodne verzije androida 4.2 – JellyBean. Zanimljiva kombinacija – pristupačni 512MB RAM uređaji s bržim procesorima i boljim operativnim sustavom

Hoće li podrška za satove biti i podrška za mobitele? Hoće li biti podržani i stariji MTK6572 modeli koji su na tržištu već par mjeseci?

Ostaje da pričekamo 1. Travnja . Ozbiljno.

Bit priče je na 1:05

 

Kudos to Tillaz 🙂

O autoru Davor

Fan kineske mobilne tehnologije. Tvrdoglav, pristran, ali i upućen u najintimnije tajne dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona. Počasni član par kineskih mobilnih foruma i ugledni (po vlastitom svjedočenju) pripadnik domaćih, bratskih, europskih i inih foruma s navedenom tematikom.

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!