Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Phableti » Gionee Elife E8 službeno predstavljen

Gionee Elife E8 službeno predstavljen

Gionee je službeno predstavio Elife E8, jedan od najočekivanijih smartfona porijeklom iz Kine. Do sada je bilo teasera i svakakvih špekulacija, pa da vidimo što je od toga bilo istinito.

Elife E8 se koncentrira na kameru, no ni ostatak komponenti nije nipošto za baciti. Prvo što se uoči je 6-inčni zaslon QHD rezolucije što daje sjajnih 490 piksela po kvadratnom inču, a izrađen je u AMOLED tehnologiji. Unutar uređaja se nalazi MediaTekov čipset Helio X10 (osam jezgri takta do 2 GHz i GPU PowerVR G6200), 3 GB RAM-a te 64 GB za pohranu podataka. Naravno da je tu i Android 5.1.

Ono najvažnije je, kao što smo i rekli, kamera. Ugrađeni senzor je rezolucije 24 MP, što je najviše nakon Nokije Lumije 1020 i Nokije PureView 808. Uz dodijeljena softverska pomagala, fotografije mogu narasti do rezolucije od enormnih 120 MP. Kameru krasi i brzina, potrebno je 0,8 sekundi za pokretanje aplikacije te 0,08 do 0,2 sekunde za automatsko fokusiranje. Ne zaboravimo ni optičku stabilizaciju, dvobojnu LED bljeskalicu i snimanje videa u 4K rezoluciji. Nadamo se da će baterija kapaciteta 3500 mAh biti dovoljna za cjelodnevno korištenje, s obzirom na gladan hardver. Cijena po kojoj će se prodavati je 645 USD, što nije malo, ali ipak se radi o vrhunskom uređaju koji će još dugo biti u svjetskom vrhu.

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Snapdragon 830 će navodno imati 8 jezgri

Snapdragon 820 je trenutno jedan od najbržih čipseta na tržištu i upravo zato su se …

error: Content is protected !!