Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Bluboo Xfire 2 – prvi 5-inčni smartfon s tri SIM kartice

Bluboo Xfire 2 – prvi 5-inčni smartfon s tri SIM kartice

Dual-SIM smartfoni su često vrlo zgodno rješenje – u jednom uređaju imate dvije SIM kartice, najčešće jednu privatnu i jednu poslovnu, iako ima raznih kombinacija. Da ne bi stalo na tome, pojavili su se i tzv. tri-SIM uređaji koji, ruku na srce, mogu poslužiti i kao zabava za cijelu obitelj.. ili nešto drugo. Ne možemo reći da je Bluboo Xfire 2 prvi pametni telefon na svijetu koji podržava istovremeni rad s tri SIM kartice, ali je svakako prvi takav s 5-inčnim zaslonom. Sami prosudite koliko je to senzacionalno.

xfire 2 1

Kombinacije kojima ćete maksimalno ispuniti utore za SIM kartice su sljedeće: dvije nano SIM + jedna micro SIM kartica ili pak jedna nano SIM, jedna micro SIM i jedna micro SD kartica. Posljednja opcija nam se čini vrlo zgodnom, iako već ima i drugih uređaja koji istovremeno podržavaju i dvije SIM kartice i micro SD karticu. Kao što vidite na slici, Bluboo je koristio rješenje s dvije ladice, tako da ih ne morate izvadi sve ako želite zamijeniti ili ukloniti samo jednu.

xfire 2 2

Spomenuli smo i 5-inčni zaslon, radi se o manje-više standardnoj izvedbi rezolucije 720p s tzv. 2.5D staklom. Uređaj pokreće MediaTekov čipset MT6580 (4 × 1,3 GHz, Mali 400 MP) koji ne jede malu djecu, ali je dovoljan za nezahtjevne korisnike. Rijetko vidimo LED bljeskalicu uz prednju kameru pa nam je izuzetno drago da ju je dobio baš Bluboo Xfire 2. U prodaju kreće u siječnju, a prodavat će se po cijeni od 69,99 USD.

xfire 2 3

O autoru Krunoslav

Građevinar po struci, no pravu ljubav pokreće struja. Desetljeće i pol iskustva u mobilnoj tehnologiji, uvijek spreman za dobru raspravu :)

Preporučeni članak

Huawei G9 – predstavljanje 4. svibnja

Huawei je vjerojatno najaktivniji kineski proizvođač – svako malo upoznamo novi model. Nakon cijele serije …

error: Content is protected !!