Kineski mobiteli, tableti i gadgeti » Mobiteli » Haier W910 – Vaša recenzija
Haier W910

Haier W910 – Vaša recenzija

Napomena: Ovo je recenzija za Haier W910 našeg čitatelja pod nadimkom darmar. Ukoliko posjedujete neki kineski mobitel i želite da objavimo i vašu recenziju, obratite nam se putem kontakt forme.

Haier je jedan od vodećih proizvođača bijele tehnike u svijetu (kod nas poznat po klima uređajima), a već godinama paralelno proizvodi i mobilne uređaje. Prije dvije godine napravio je i prvi mobitel baziran na androidu, koji je u to vrijeme bio konkurencija Samsungu i njegovom modelu Galaxy S2.

Osnovne karakteristike:

  [sc:Haier-desno ]
 • Dimenzije: 133.4 x 69.8 x 9.9mm
 • Masa: 135 g
 • Zaslon: 4.5″ HD IPS LCD 720 x 1280 piksela (1184×720), 326ppi
 • SoC: Qualcomm MSM8260A
 • CPU: dvojezgreni Krait procesor 1.5GHz (28nm)
 • GPU: Adreno 225
 • RAM: 1 GB LPDDR2 memorije
 • Interna memorija: 8 GB (dostupno 1.5GB za aplikacije i 5GB na internoj SD kartici)
 • SIM: mini SIM
 • Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, Bluetooth, micro USB, 2G, 3G
 • OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich (4.0.4.)
 • Kamera: 8 MP s bljeskalicom (1080p), CMOS senzor
 • Prednja kamera: 1,3 MP (720p)
 • Senzori: G-senzor, senzor blizine, LED svjetlo za obavijesti
 • FM Radio: Da
 • Baterija: Li-polimer 1760 mAh
 • Zaštita: Gorilla Glass II

Prednosti: Dizajnom i performansama iskače od ostalih dvojezgrenih kineza u klasi
Nedostaci: Neizmjenjiva baterija, starija verzija androida naspram konkurencije

Dizajn

Haier W910Po dizajnu se vidi da nije baš up-to-date, ali je drugačiji naspram ostalih mobitela koji su na tržištu i dosljedno kopiraju ostale veće brandove te više manje prate neki generički dizajn. Najviše je to vidljivo na bočnom dijelu koji je obrubljen teksturom kosih linija u plavoj boji i pozadini koja ima istu teksturu i daje onaj dodatni grip.

Rukovanje je ugodno i zahvaljujući izbočenjima na gornjem i donjem dijelu gdje je smještena kamera i zvučnik pa mobitel fino sjedne u ruku. Na bočnim stranama u razini plave trake skriveni su utori za slušalice, SIM i SD karticu te micro USB. U istoj razini sa desne strane su tipke za glasnoću dok je tipka za paljenje na vrhu u sredini (svi imaju gumirane završetke zbog brtvljenja). Općenito djeluje čvrsto, oko ekrana je metalni obrub u boji mobitela, plastika ne škripi nigdje, jedino na pozadini kad se pritisne ostaje osjećaj praznog hoda, kao da ima mjesta između poklopca i baterije.

Kod prvog paljenja prvo se uočavaju dodirne tipke na ekranu koje smanjuju ekran ali generalno ne smanjuje “ugođaj”. Općenito korištenje mogu usporediti sa Prestigiom 4500 kojeg imam i čak mi je bolje da te tipke nisu pri dnu jer se lakše koriste palcem (ili koji prst već koristite). Također usporedno, ekran na Haieru je kvalitetniji zbog retina zaslona (slike i filmovi izgledaju jako dobro), ali možda bi svjetlina mogla biti i veća zbog čitanja na suncu (ali svi čitamo u hladu pa to neću gledati kao nedostatak).

Haier W910

Softver

Haier W910Instalirani android dolazi u verziji ICS i bez dodatnog bloatwarea ali instaliranim HR jezikom i tipkovnicom, a u kombinaciji sa dobrim hardwareom radi bez štekanja. Može pokretati većinu igara (glatko vrti Temple Run 2) i filmova veće rezolucije (kod zahtjevnijih igara se mobitel dosta grije oko kamere gdje je procesor ali to je srodno većini androida pa nije razlog za brigu).

Kamera

Haier W910Kamera je općenito bolja od ostalih kineza sa 8mp, ima opciju HDR, okidanje je gotovo trenutno, slike imaju određenu razinu šuma ali su bolje nego na Prestigiu, a isto vrijedi i za video, 1080p snima sa 30fps bez velike kompresije.

Fotografije snimljene noću i primjer makro fotografije (vlastite):

Fotografije snimljene danju (preuzete s interneta, s druge recenzije):

Satelitska navigacija

Haier W910GPS je priča za sebe; dok na Prestigiu treba pola minute do minutu da locka položaj, na Haieru ga ulovi za 5-10 sekundi (naravno ako je spojen na wifi locka signal još brže) i točnost je unutar 5-10 metara (kao navigaciju koristim Copilot Live 9).

Baterija

Baterija je sa upaljenim wifi-em, mail sinkronizacijom, pola sata navigacije i surfanja internetom dnevno, par poziva i poruka i svjetlinom ekrana do kraja izdržala 40-tak sati. Za nekog tko ne treba imati stalno upaljen wifi, može računat i dva dana korištenja.

Ostalo

Od dodatnih stvari koje nisu standardne mogli bi izdvojiti snimanje razgovora uslijed poziva i power management koji sukladno potrebama gasi sinkronizaciju i obavijesti preko noći ili vrijeme koje sami odaberemo kaj može produljiti bateriju (noviji mobiteli vjerojatno imaju tu opciju ali su i znatno skuplji).

Za kraj – mobitel je kupljen u internet trgovini Geekbuying, a sadašnja cijena je 135 USD.

O Autoru

Gost autor: darmar
Darmar je korisnik Haier W910 smartfona i ovo je njegovo iskustvo i mišljenje nakon određenog vremena korištenja tog mobitela. Ukoliko imate pitanja za Darmara postavite ih u komentarima ispod.
Napomena: Ovo je recenzija za Haier W910 našeg čitatelja pod nadimkom darmar. Ukoliko posjedujete neki kineski mobitel i želite da objavimo i vašu recenziju, obratite nam se putem kontakt forme. Haier je jedan od vodećih proizvođača bijele tehnike u svijetu (kod nas poznat po klima uređajima), a već godinama paralelno proizvodi i mobilne uređaje. Prije dvije godine napravio je i prvi mobitel baziran na androidu, koji je u to vrijeme bio konkurencija Samsungu i njegovom modelu Galaxy S2. Osnovne karakteristike: [sc:Haier-desno ] Dimenzije: 133.4 x 69.8 x 9.9mm Masa: 135 g Zaslon: 4.5" HD IPS LCD 720 x 1280 piksela…

Review Overview

Kvalitet izrade
Ekran
Kamera
Zvučnici
Baterija
Cijena
Pribor

Odličan!

Haier ostavlja dojam da se radi o višestruko skupljem uređaju, te karakteristikama i (bezbrižnom) upotrebom to definitivno opravdava. Ukupni dojam kvari baterija jer je mogla biti puno jača (i izmjenjiva), ali otpornost na prašinu i prskanje vodom ga donekle popravlja.

User Rating: 4.19 ( 4 votes)

Preporučeni članak

OnePlus 3 dolazi sa 6 GB RAM-a?

Sve više flagship uređaja dolazi u više varijanti kako bi kupci lakše odabrali ono što im …

error: Content is protected !!